top of page

Fredag 26. juli og lørdag 27. juli 2024 skal gruvetippen forvandles til Folldals gamle gruvesamfunn i 1929. Her skal vi sette opp et historisk musikalsk utespel, med originalmanus og musikk skrevet av Ragnhild Moan, Synnøve Brøndbo Plassen og Sandra Bringsjord Pape.

Spelet skal ta for seg en av Norges lengste arbeiderstreiker som fant sted ved Folldal Verk på slutten av 20-tallet. I 1929 gikk Folldal Gruvearbeiderforening ut i streik mot ledelsen, med Direktør Worm Hirsch Lund i spissen. Han var kjent for sin strie lederstil og gniene lønninger.

Da over 200 arbeidere leverte felles plassoppsigelse for å bedre lønningene, startet en 22 måneder lang kamp om retten til å organisere seg. 

For å lage et stort utespel og gjenskape det yrende gruvesamfunnet, vil vi ha DEG på laget!

Her er noen oppgaver vi trenger hjelp til:


- Hjelpe kostymedesigner Helle Lie Jakobsen å sy kostymer
- Lage rekvisitter
- Sjåfører 
- Servere/lage/handle inn mat til aktører og frivillige 
- Rigge opp/ned tribuner, scene, lydutstyr, telt og gjerder, skilt
- Vakthold
- Scanne / selge billetter
- OG ikke minst: Aktører/utøvere på scenen!

Vi ønsker minst 35 utøvere på scenen, bestående av frivillige og nasjonale aktører. For å skape et autentisk gruvesamfunn fra 1929, ønsker vi barn, ungdom, voksne og gamle i alle former og fasonger som utøvere i spelet. Alle aktører må regne med å synge noe korsang, men det er ikke et krav at du kan synge. Kom med den stemmen du har! 

Er dette noe for deg? Ta kontakt på:


Frivilligsif@gmail.com


456 75 567 (Ragnhild Moan)

993 81 610 (Synnøve Brøndbo Plassen)

bottom of page