top of page

Arrangementer

Følg med her for å få bli oppdatert på arrangementene til Spel i Folldal

Facebook cover HD_v7.jpg

STREIK! - Et utespel i Folldal

KJØP BILLETTER HER!

Tidspunkt: 

Fredag 26. juli 2024 - kl. 19:00

Lørdag 27. juli 2024 - kl. 15:00

Lørdag 27. juli 2024 - kl. 20:00

“STREIK!” - et historisk musikalsk utespel, basert på historien om en av Norges lengste arbeiderstreiker.

I “STREIK!” blir vi kjent med det yrende gruvesamfunnet i Folldal på 20-tallet, gruvearbeidernes harde liv, klasseskillet mellom rik og fattig, Folldal Gruvearbeiderforening og deres kamp for sine rettigheter mot den vanskelige direktøren av Folldal Gruver, Worm Lund.

Med lokale og nasjonale aktører, nyskrevet musikk og manus med fokus på samhold, familie og arbeiderrettigheter, forteller “STREIK!” en viktig og dagsaktuell historie fra Folldals rike gruvearv.

Ide, musikk og manus: Ragnhild Moan & Synnøve Brøndbo Plassen
Regi: Sandra Bringsjord Pape
Kostymer: Helle Lie Jakobsen

Tidligere arrangementer:

Hjemkomst liggende siste.jpg

Spel i Folldal presenterer forestillingen Hjemkomst - en forestilling om livet til direktør Worm Lund.


Det spilles 4 forestillinger:

28. juli: kl. 16.00 og kl. 19.00
29. juli: kl. 16.00 og kl. 19.00

Sted: Direksjonsboligen ved Folldal Gruver, Gruvvegen 144

KJØP BILLETTER HER

Billettpriser: 
Voksen - 250 kr
Barn u/16 ÅR - 150 kr

Billetter må kjøpes på forhånd og scannes i døra før forestillingen starter.

 

I 1903 kom en ung og nyutdannet ingeniør ved navn Worm Hirsch Lund til Folldal. Han hadde hørt rykter om en nedlagt gruve og dro over fjellet for å finne ut hva slags mineraler malmen besto av. Med ferske prøver av sink- og kobbermalm i lomma, overbeviste den 27 år gamle ingeniøren engelske kapitalister til å gå inn med midler, og Folldal Copper and Sulpher Company ble grunnlagt. Det nedlagte gruveområdet ble raskt et yrende gruvesamfunn igjen. Arbeidere og deres familier strømmet til fra fjern og nær, og Lund bygget brakker, anlegg, kraftverk og Nord-Europas lengste taubane i rekordfart. Men som direktør ble Worm Lund etterhvert svært dårlig likt av gruvearbeiderne som jobbet under umenneskelige arbeidsvilkår og med luselønn.

Folldal er bygda med utsikt til Rondane, der fjellene puster og folk finner ro. Her bodde Lund i nesten 30 år, med en stor familie og en bred omgangskrets. I 1931 måtte han forlate bygda som et resultat av sin dårlige behandling av arbeiderne. Var Lund så sta som historien skal ha det til? Hva med barndommen til Lund - hvem oppdro han? Og hvordan var det å forlate Folldal? Savnet han noen gang det store hvite huset han så lenge kalte; hjem.

I Hjemkomst skal skuespiller Åsmund Lockert Rohde spille Worm Hirsch Lund. I huset hvor Lund bodde i nesten 30 år, vil Rohde ta publikum med inn i direktørens indre liv og hverdag i Folldal. Med musikk av og med Synnøve Brøndbo Plassen og Ragnhild Moan, skal utøverne fortelle historien om direktøren gjennom musikk og teater, slik de selv tolker hans tid og liv.

 

Åsmund Lockert Rohde - I rollen som Worm Lund
Synnøve Brøndbo Plassen - Vokal, gitar og lyre
Ragnhild Moan - Vokal og elektronikk

Musikk og manus: Rohde, Plassen & Moan

 

Støttet av Fond For Lyd og Bilde og Bygdebokfondet i Folldal

Lørdag 29. april kl 11:00 inviterer Spel i Folldal barn, unge, voksne og gamle til workshop i Gymsalen på Folldal Flerbrukshus. Spel i Folldal skal i samarbeid med frivillige og profesjonelle aktører produsere historiske musikalske utespel i Folldal.

 

Prosjektlederne er folldølene og musikerne Synnøve Brøndbo Plassen og Ragnhild Moan. I Juli 2024 skal den aller første forestillingen spilles utendørs ved Folldal Gruver, men allerede nå kan DU få teste ut sanger og manus fra forestillingen!

Workshopen er gratis, har ingen aldersgrense og er åpen for alle som er nysgjerrige på spelet i 2024.

Dette vil bli en hyggelig og sosial dag med teaterleker samt utprøving av manus og sanger. I tillegg til å bli kjent med noe av stoffet fra forestillingen, vil de oppmøtte også bli bedre kjent med utespelets regissør - Sandra Bringsjord Pape!

Det vil bli servert lunsj, kaffe og kaker.

Tid: Lørdag 29. april 2023 kl. 11:00
Sted: Folldal flerbrukshus / Gymsalen

Inngang: Gratis for alle!

Vel møtt!

bottom of page